Könyvelés Miskolcon - Az ötlettől a megvalósításig

Nyugdíjas és szeretne vállalkozni?

2016.10.24.

Röviden összefoglaljuk a nyugdíjas vállalkozás lehetőségeit, előnyeit. Kétféle vállalkozási forma létezik, az egyik a kiegészítő egyéni vagy társas vállalkozó, illetve a kisadózó.

Kiegészitő egyéni vagy társas vállalkozó lehet az, aki saját jogú nyugdijas, ( ideértve a 40 éves jogosultsági idő alapján nyugdijba vonuló nőket ) özvegyi nyugdijas, aki a rá irányadó öregségi nyugdijkorhatárt betöltötte.
Adó és járulékfizetés szempontjából kedvezőnek mondható, hiszen havonta kizárólag a jelenleg 7.050.- Ft összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni, illetve az éves eredmény függvényében a 10% nyereségadót, illetve 2% iparűzési adót, amennyiben elérte az adóköteles értékhatárt.
Fentiekkel szemben kisadózó csak az lehet, aki egyéni vállalkozó, betéti illetve közkereseti társaság tagja. Kft társas vállalkozója nem lehet kisadózó. Ennek az adózási formának a nagy előnye az egyszerű adminisztrációs és bevallási előirások. Hátránya az előzővel szemben, hogy itt havonta 25.000.- Ft KATÁ-t kell fizetni, viszont nincs társasági adó és egyéb járulékok.
Amennyiben bővebb felvilágositást szeretni kapni irodánk dijmentesen vállalja vállalkozások inditásával, formaváltoztatásával kapcsolatos tájékoztatást. - Könyvelés Miskolcon!
vissza

Hozzászólások

Gyakori kérdések

Mikor érhetjük el Ön öket?

Hétfőtől péntekig munkaidőben, ill. előre egyeztetett időpontban délután, este és hétvégén is a partnereink rendelkezésére állunk.

Mit tartalmaz a havidíj?

A könyvelésen és a bevallások elkészítésén túl adótanácsadással és személyes konzultációval állunk az ügyfeleink rendelkezésére.

Mennyi az egyéni vállalkozás könyvelésének havi díja?

Az árbevétel és a számlák mennyiségének függvénye is, de általában 8.000 ft/ hó

Hogyan tudjuk átadni a számlákat?

A könyveléshez az anyagokat átadhatja személyesen, postán, vagy megállapodástól függően mi elmegyünk érte.

Milyen szabályzatokkal kell rendelkeznie egy válalkozásnak?

A cégalapítást követő 90 napon belül a vállalkozás vezetője köteles elkészíteni a vállalkozás szabályzatait és iratmintáit. számviteli politika iratkzelési szabályzat selejtezési szabályzat leltárkészítési szabályzat értékelési szabályzat pénzkezelési szabályzat

Kapcsolat

Tel: +36- 30 / 525-69-94


E-mail:

hajduszilvi32@gmail.com

Iroda: Miskolc, Árpád u. 5.

Hajdu Könyvelő Iroda Bt.

Adószám: 22984423-1-05

Cégjegyzékszám: 05-06-017269

Megosztás

Hírek